BeneBaby国际日托

发布时间:2019-04-27 16:19:10    浏览次数:4667

BeneBaby_International_Daycare-vmdpe-15-exterior-entrance_副本.jpg

BeneBaby International Daycare, Shenzhen / VMDPE Design VMDPE版权所有

To Create a Dream-town Style Growing-up Environment for Early Children


BeneBaby国际日托,是一间为新时代的父母提供专业的美式日托服务,致力于培养2-4岁儿童的行为习惯,独立人格及社交能力的专业教育机构,位置坐落于深圳后海片区,周围是高端住宅及写字楼,定位为高端幼儿早期教育机构,其外立面及内部环境由VMDPE圆道设计公司设计。BeneBaby整体环境不仅迎合了教学环境的各种需求,还以一系列开放和灵活的空间规划营造出舒适的梦想小镇式成长空间,为学龄前儿童构筑了逐渐适应陌生环境的条件,用无微不至的关怀、柔软舒适的细节以及充满趣味和无限幻想的室内设计,结合高品质多功能的空间,完美诠释了设计师理念。


BeneBaby International Daycare, is an early childhood educational daycare center provides American daycare service for modern parents, committed to the cultivation of behavior, habits, independent personality and social ability of 2-4 year old children. It is located in Nanshan Houhai District of Shenzhen, surrounded by high-end residential and office building, as its market positioning to be a high-end early childhood education institution, with its building facade and the internal environment planned and designed by VMDPE Design Company. BeneBaby environment not only to meet the needs of teaching environment, but also to a series of open and flexible space planning to create a comfortable dream-town style environment, to help and encourage preschool children in their growing up and adaption to unfamiliar social environment. With considerate and meticulous care, and the interior design which is realized and completed in high quality to have build up the multi functional space full of interesting details, the Daycare perfectly presents its designer's creative concept.


图片1_副本.png


在Bene Baby这个项目中,VMDPE圆道设计抛弃了传统的“前厅、走廊、教室”式的以成人管理体系为主的空间规划,而设计了以儿童视角为主的“个体——群落式”布局方式。它是通过在空间中模拟“角落、家族、广场”的方式来营造“个体、小组织、大集体”的人际互动体验的一种方式,有利于儿童根据自我感受适应自己在集体中的角色。孩子们可以根据自己的感受进行不同程度的社交及自由学习,达到“安全感——观察——接触”,得到自然的学习和成长。


In the Bene Baby project, the VMDPE Design abandoned the traditional "lobby, corridor, classroom" type of spatial planning for the convenience of management system, and instead, curated the " individual and community" space arrangement from children's perspective. It is an approach to construct the interpersonal environment of "individual, small group, large community" by simulating the spatial layout of "corner, family, public space", which is conducive to children's adaptation to their role in the external society according to their feelings. Children can engage in different degrees of social interaction and free learning based ontheir feelings, so as to build up the "safety -- observation -- interaction" social mode, and be able to learn and deveop naturally.


▼教室的内外关系让儿童有不同的空间观察体验 Inside the classroom, or in the corridor outside the classroom, children could observe things in different ways

图片2_副本.png



▼阅读区 Reading Area

图片_副本.png



▼综合课室 Function Classroom

interior8_副本.jpg


在视觉表现上,我们选择了一种宁静、简练、温暖且兼具现代美感的表现手法,用简练的几何线条、明快的色块、柔软的纹理及材料,打造了一个有小木屋、山坡、水池的梦想小镇。


In terms of visual presentation, it is designed by using concise geometric lines, bright blocks, soft textures and materials, to build up a quiet, concise formed, warm and modern environment, as a dream town with small wooden houses, hillsides and pools.


▼教室空间,滑动大门便于创造更大的活动空间,Teaching classroom, sliding doors make it easy to transform into larger space

interior_副本.jpg


interior10_副本.jpg


interior9_副本.jpg



VMDPE圆道设计希望通过专业的儿童教育空间规划,在幼儿早期教育场所里构建起儿童与儿童、儿童与教师、儿童与环境的良好关系,将专业教育空间辅助的理念带入国内。


By the professional and effective space design approach ofVMDPE Design, it is hoped to help promote the practical concept of how early childhood education space design could be facilitated in building up a mutual beneficial relationship between children and children, children and teachers, children and the external environment. 




项目概况

 

项目名称:BeneBaby国际日托
项目地点:深圳市南山区后海 

项目功能:幼儿早托机构
建筑面积:800平米
建筑结构:部分走廊为钢结构
设计/建成时间:2012/2015
设计公司:深圳圆道品牌设计顾问有限公司(圆道设计)

摄影师:张超

 

Project Info

 

Project Name: BeneBaby International Daycare

Location: Nanshan Houhai District of Shenzhen

Program: Early childhood educational daycare center

Scale: 800sqm

Building Structure: Part of the corridor is steel structure

Design and Completion Period: 2012/2015

Design Agency: Shenzhen VMDPE Brand Design Consulting Co. Ltd. (VMDPE Design)

Photographer: Zhang Chao



圆道设计配合住建部制定“托育行业设施设计手册”

更多资讯
请关注
我们的公众号